4. helyezés a pusztavacsi sprinten

2013-08-05 Hírek

imi_sprint

Hozta a kötelezőt a Varga Racing Team Pusztavacson, a Nyílt Terep-rallye Országos Bajnokság idei negyedik futamán, amely egyben az Adrenalin Sprint Kupa első fordulója is volt. A csapatnak ráadásul nem csak a versenyben kellett helytállnia.

Ennek oka az volt, hogy az egynapos a különítmény rendezte: az új szerepkör miatt átmenetileg a felállás is megváltozott, ugyanis Varga Imrének ezúttal Czeglédi Péter diktálta az itinert a Nissan King Cab pilótafülkéjében. Szegedi Ferenc, a csapat állandó navigátora más feladatokat kapott, a főszponzor Adrenalin Energiaital Kft. különmegbízottjaként szervezte és koordinálta a lebonyolítást.

Az a tény, hogy a költséghatékony, ugyanakkor a versenyzők és a nézők számára is egyaránt kedvező futam tíz szelektív szakasza zökkenőmentesen lebonyolításra került, már elégedettségre adott okot, ráadásul a megváltozott formáció a versenypályán is elérte a kitűzött célt. A viadal előtt bajnoki listavezető Varga Imre megnyerte a T1.1.2-es kategóriát, amely az abszolút értékelésben a 4. hely megszerzésére volt elegendő.

„Nagyon örültem annak, hogy akik eljöttek, azok élvezték ezt a formátumot, amely eléggé pörgős, illetve szerintem versenyző- és nézőbarát is” – mondta a szakágvezetői tisztséget is betöltő pilóta. „A pusztavacsi pályáknak és a forróságnak köszönhetően eléggé keményre sikerült a futam, nem volt hiány kihívásokban. Hálásak vagyunk a támogatóinknak és köszönjük nekik a bizalmat. Nélkülük ez az egész csak álom maradt volna! A saját eredményünkről annyit, hogy Czegóval is sikerült hoznunk azt, amit elvártunk magunktól. Arra törekedtünk, hogy ne hibázzunk, mert az ilyen rövid versenyen nagyon nehéz ledolgozni a legkisebb hibából származó hátrányt is. A kategóriánkat megnyertük és ez most a 4. helyre volt jó az abszolútban. Úgy gondolom, hogy van okunk az elégedettségre.”

A Varga Racing Team legközelebb augusztus 15-18-án, a X. Hungaria Baja Világkupa-futamon versenyez majd, s készülnek az Adrenalin Sprint Kupa folytatására is. A háromfordulósra tervezett széria további felvonásait szeptemberben és októberben tartják.