A legfontosabb verseny következik!

2013-11-13 Hírek

sprint_varga

Fennállása talán legfontosabb versenyére készül a Varga Racing Team: Varga Imre és Szegedi Ferenc a Nyílt Országos Terep-rallye Bajnokságot és az Adrenalin Sprint Kupa sorozatot lezáró, november 16-án esedékes domonyi futamon a magyar bajnoki címért száll harcba.

Noha a Nissan King Cabbel versenyző páros az októberi, Etyek környékén tartott sprintfutam megnyerésének köszönhetően éllovasként vághat neki az évadzárónak, helyzetük a legkevésbé sem mondható kényelmesnek. Az előny mindössze egyetlen pont a Toyota Motorsport Hungary párosával, Fodor Imrével és Csató Attilával szemben, ráadásul a végelszámolásnál kalkulálni kell a „mínuszolással” is: mivel idén hét futam kerül megrendezésre, a szabályzat értelmében a versenyzők összpontszáma a hat legjobb eredmény alapján alakul ki.

A harci kedvvel biztosan nem lesz probléma, amire rátett egy lapáttal az is, hogy Varga Imre az idei gyakorlatot folytatva a Mecsek-ralin is részt vett: a pilóta az együttes Subaru Imprezájának volánja mögött ezúttal is előfutóként vállalat szerepet, így melegítve a domonyi hétvégére.

„Eddigi pályafutásunk legfontosabb versenyére készülünk, de jóelőre számolgatni semmiképp nem szeretnénk” – mondta Varga Imre. „Csak az a fontos, hogy minél jobb eredményt érjünk el, a végén pedig meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Az évad eddigi részében rendszerint visszafogott stratégiával versenyeztünk, ami maximálisan kifizetődött, éppen ezért most sem fogunk fejjel a falnak rohanni. A srácok, Karcsi és Czegó mindent megtettek annak érdekében, hogy a Nissan kifogástalan állapotban legyen, így remélhetőleg ezen nem fog múlni. Mi mást mondhatnék: reméljük a legjobbakat!”

Szegedi Ferenc másodpilóta is hangsúlyozta, hogy a mindent eldöntő évadzárón különösen fontos lesz a higgadtság megőrzése: „Nagy öröm számunkra, hogy eljutottunk idáig és esélyesként készülhetünk az utolsó futamra. Tudjuk viszont azt is, hogy kapkodásnak helye nincs, az előző két sprint jól megmutatta, hogy az ilyen rövid, egynapos versenyeken mennyire fontos végig koncentráltnak, összeszedettnek maradni. Csak annyit tudunk ígérni, hogy megtesszük, ami tőlünk telik!”

November 16-án, szombaton, Domony környékén két, egy 19 és egy 10 kilométeres pályán zajlik majd a száguldozás. Mindkét pályát három-három alkalommal kell teljesítenie a 11 órakor rajtoló mezőnynek, amely délután a Hungexpo területén is színre lép: 15 órától ott bonyolítják az utolsó két szelektív szakaszt és 17 óra magasságában ott tartják a díjkiosztót is.