Adrenalin Kupa

2019-03-23 Hírek

varga1

Először versenyez ezen a hétvégén a januári Africa Eco Race óta a Varga Racing Team egysége, Varga Imre és Toma „Csimpi” József, akik a csapat BMW X6 RR típusjelű versenygépével Bugac térségében, az Adrenalin Kupa dupla fordulójában szerepelnek. Az első, a Közép-Európai Zóna Trófea értékelésébe és a Nyílt Országos Terep-rally Bajnokságba is beszámító felvonás pénteken és szombaton zajlott le, vasárnap pedig már a magyar értékelés második fordulójában zajlik a csatározás a Dél-Alföldön.

 

varga

A Varga-Toma páros számára a pénteki és szombati versengés során a legfontosabb feladat az volt, hogy az afrikai kaland után újra összerázódjanak a némi átalakítással és nagyszervizzel töltött pihenőidőszak után. Ez egészen jól sikerült, leszámítva egy apró malőrt: a páros az autós értékelés 3. helyén állt, amikor a szombati utolsó szelektív szakaszon gondok adódtak az üzemanyag-ellátó rendszerrel, így végül az 5. helyen fejezték be a nemzetközi értékelésbe is beszámító hazai nyitányt.

– Roppant sajnálatos, hogy egy ilyen malőr miatt ugrott a dobogós helyezés, de ilyen a technikai sport, a hiba mindig benne van a pakliban. Kárpótolt bennünket az a tény, hogy idehaza már régen versenyezhettünk ilyen népes és magas színvonalat képviselő mezőnyben. Csodálatos volt az időjárás és úgy gondolom, hogy a pályák is nagyszerűek voltak, tényleg élvezetes volt ilyen körülmények között idehaza versenyezni. Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy gratuláljunk a győztes Miroslav Zapletalnak, aki ezúttal is megmutatta, hogy a magyar bajnokságból indulva és felnőve milyen elképesztő magas szintre lehet jutni. Öröm számunkra az is, hogy a Varga Racing Team színeiben hosszú idő után újra versenyezni láthattuk Horváth „Gombi” Bélát, akinek egy másik öreg harcos, Szegedi „Szegecs” Ferenc diktálta az itinert. Sajnos az autójukkal komoly gondok adódtak, de itt voltak velünk és ez a lényeg. Újra versenyeztek „az Alexandrák” is, akiknek szintén kalandos és kihívásokban gazdag futamuk volt – értékelt a Varga Racing Team pilótája és csapatvezetője, Varga Imre.

 

varga2

Bugac környéke vasárnap is motorzajtól hangos, ezen a napon már a magyar bajnoki értékelés második fordulója zajlik: – Háromszor 56 kilométer a mai táv, amelynek közel 40 egység vág neki a különféle kategóriákban. Hogy mi a tervünk? Csakis az lehet, hogy igyekszünk élvezni és természetesen mindent megteszünk a minél jobb eredmény érdekében! – fogalmazott Varga Imre a dupla forduló második felvonásával kapcsolatban.

 

varga1