Africa Eco Race – 12.nap

2019-01-13 Hírek

13nap_vrt

Nagyszerű teljesítménnyel búcsúzott Mauritániától a Varga Racing Team párosa: a 2019-es Africa Eco Race egyetlen magyar egységét jelenleg a 10. helyre sorolja az autós-kamionos kategóriában az esemény hivatalos időmérő rendszere. Várjuk a napi beszámolót a srácoktól, akik már útban vannak a szenegáli St. Louis felé!
Az utolsó mauritániai szakaszon elért eredményével nem kevesebb, mint négy helyet javítva az autós-kamionos összetett értékelésben a 27., a T1-es géposztályban pedig a 13. helyen zárja első sivatagi tereprali-maratonját, a 2019-es Africa Eco Race-t a Varga Racing Team párosa, Varga Imre és Toma “Csimpi” József. A viadal egyetlen magyar egysége már Szenegálban várja a holnapi utolsó, a végeredménybe már nem beleszámító szakaszt, amely az Atlanti-óceán partján zajlik majd és a Rózsaszín tó partján zárul a célceremóniával.

Varga Imre jelenti:

“Sziasztok. Sikerült!!! Végigmentünk, befejeztük!!! Megérkeztünk Szenegálba, az utolsó bivakba. Köszönjük a sok biztatást, nélkületek nem sikerült volna, ebben mindketten biztosak vagyunk. Az autó kibírta és még mi is bírjuk. Holnapra van még 300 kilométer, amiből csak egy picike a szelektív, az Atlanti-óceán partján, mesés környezetben, ráadásul az a verseny végeredményébe már nem számít bele. Ettől persze nagyon várjuk, hiszen az előző három évben láttam, hogy ennek komoly presztízse van, a kategóriákat külön-külön rajtoltatják, viszont minden kategória képviselői egyszerre rajtolnak, így mindig van a kerék a kerék melletti száguldás és nagy a csata az elsőségért. Picit olyan ez, mintha ez a szakasz egy önálló verseny lenne. A befutója a Rózsaszín tó partján van, ahol a céldobogó is. Őszintén mondom, már nagyon izgatottak vagyunk, hiszen réges-régi álom válik ezzel valóra…”

13nap_vrt