Africa Eco Race – 4. nap

2019-01-05 Hírek

4nap_vrt

Remek hírek Marokkóból: a Varga Racing Team párosa az autósok között a 8. legjobb idővel teljesítette a mai szakaszt Assa (Oued Draa) és Fort Chacal között! Rövidesen érkezik a srácok beszámolója is!

Fokozta előző napi lendületét a Varga Racing Team párosa a 2019-es Africa Eco Race negyedik versenynapján: Varga Imre és Toma „Csimpi” József a BMW X6 RR-rel 5 óra 41 perc és 6 másodperc alatt teljesítette Assa (Oued Draas) és Fort Chacal között a futam negyedik, közel 493 kilométer hosszú szelektív szakaszát. A magyar páros ezzel a 8. legjobb volt az autósok között és jócskán javítottak összetettbeli pozíciójukon is: noha a második napi sivatagi homoklapátolós túlóra miatt kaptak 2 óra 15 perc időbüntetést, még ezzel együtt is a 9. helyen állnak az autósok abszolút értékelésében, az autós-kamionos összevont tabellán pedig a 20. helyet mondhatják magukénak.
Varga Imre beszámolója a 4. versenynapról:
„A mai napnak úgy indultunk neki, hogy türelmesek leszünk, de arra azért figyelünk, hogy lehetőleg ne előzzenek meg bennünket és biztonságosan beérjünk a célba. Ez sikerült, még úgy is, hogy egyszer meg kellett állni a szakaszon, mert eltört a jobb oldali géptetőzár. Később a váltókar teteje döntött úgy, hogy magunkra hagy bennünket, de eltökélt szándékunk volt, hogy semmi nem akadályozhat meg minket, hogy eljussunk a célba. Igazán változatos volt a mai terep, a nagyon gyors szakaszokat lassú, köves területek váltották, a gyors végét pedig kis dűnék tarkították. Örülünk, hogy itt vagyunk és várjuk a holnapi kihívást, amit szeretnénk ismét teljesíteni, nyugodt biztonságos tempóban. Köszönjük mindenkinek a szurkolást, nagyon jó érzés, hogy ilyen sokan figyelemmel kíséritek a versenyt. Nyugodtan mondhatom, hogy minden egyes üzenet, ami eljut hozzánk, nagyon sokat jelent számunkra!”

 

4nap_vrt