Africa Eco Race – 5. nap

2019-01-06 Egyéb

5nap_vrt

Újoncokra egyáltalán nem jellemző teljesítménnyel zárta a Varga Racing Team párosa a 2019-es Africa Eco Race első félidejét: az utolsó marokkói szakaszt tempósra szabták a szervezők, Varga Imre és Toma „József” pedig nemcsak élvezték a pihenőnap előtti utolsó kihívást, hanem vállveregetést érdemlő eredménnyel zárták azt. A magyar egység 4 óra 1 perc 56 másodperc alatt teljesítette a távot Fort Chacal és Dakhla között, amely a napi autós-kamionos eredménylistán az előkelő 9. helyre volt jó – autós tekintetben ez volt a szombati nap 8. legjobb ideje. Az összesítésben közelebb kerültek az előttük állókhoz, de továbbra is a 9. helyen állnak az autósok abszolút értékelésében, az autós-kamionos összevont tabellán pedig a 20. pozíciót birtokolják.

Varga Imre beszámolója az 5. versenynapról:
„Pokolian gyors 419 kilométeren vagyunk túl. A mai szakasz 95 százaléka padlógázos volt, kis kanyarokkal tarkítva. Egy eltévedést követően utolértünk egy autót és 120-150 kilométeren keresztül oda-vissza előzgettük egymást, mindezt 170-180-as tempónál. Sajnos a hajsza közben egyszer csak úgy döntött a váltó, hogy a 6. fokozatot nem veszi be. Ezt követően lassan lemaradtunk, de megpróbáltunk úgy spórolni az autóval, hogy mindenképpen beérjünk a célba. Hál’ istennek ez sikerült is. Most a pihenőnap következik egy gyönyörű helyen, a nyugat-szaharai Dakhlában, ám sajnos számunkra nem a pihenésről fog szólni, hiszen az autót teljesen át fogjuk vizsgálni és lecseréljük a váltót is, hogy aztán újult erővel vághassunk neki a mauritániai, hírhedten vendégmarasztaló dűnéknek. Arra törekszünk, hogy túljussunk ezeken is, mert mindenképpen szeretnénk beérni a verseny céljába, a legendás szenegáli Rózsaszín tóhoz. Köszönjük mindenkinek a bíztatást, nagyon jól esik, hogy ilyen sokan szurkoltok nekünk!”

5nap_vrt

Az Africa Eco Race mezőnye idén is az Atlanti-óceán partján található kite-surf paradicsomban, Dakhlában tölti pihenőnapját, ahová a mai délutánon futottak be a szervizcsapatok. Az asszisztencia-stábok közül – akárcsak pénteken – a Varga Racing Team különítménye, a Czeglédi Péter, Fekete Gábor és Májer Krisztián alkotta hármas ért először a helyszínre. Azt már most tudjuk, hogy a srácok számára nem a lazításról szól majd a pihenőnap, hiszen Varga Imre már a gyorsasági szakasz céljában jelezte: teljes átvizsgálás és váltócsere lesz a program vasárnapra.