Bajnoki ezüstérmes Varga Imre és Szegedi Ferenc

2013-11-18 Hírek

domony_sprint_varga1

Varga Imre és Szegedi Ferenc, a Varga Racing Team versenyzőpárosa a 4. helyen végzett a Nyílt Terep-rallye Országos Bajnokság, valamint az Adrenalin Sprint Kupa sorozat 2013-as évadzáróján, Domony térségében. Ez kevés volt a bajnoki titulus elhódításához, de a Nissan King Cabbel versenyző különítmény így sem csalódott.

Az évadzárót 1 pontnyi előnnyel kezdő alakulat mindent megtett a végső siker érdekében, de a sors másként rendelkezett: a domonyi futam első néhány szakaszán nemcsak az előző napok esőzése során felázott, sáros pályákkal gyűlt meg a Varga-Szegedi duó baja, hanem a Nissannal is, amelyen az alapos felkészítés ellenére kisebb műszaki gondok jelentkeztek. A verseny előrehaladtával javultak a körülmények és javult a páros teljesítménye is, de ez ezúttal csak a 4. hely megszerzésére volt elegendő.

Mivel a bajnoki címre esélye másik egység, Fodor Imre és Csató Attila a 2. helyen végzett a Toyotával, a Varga Racing Team párosa az országos bajnoki tabellán, valamint az Adrenalin Sprint Kupa értékelésében is az ezüstérmes pozíciót mondhatja magáénak. Varga és Szegedi a T1.1.2-es kategória bajnoki címét már korábban bebiztosította.

„A verseny elején küszködtünk egy picit a sáros, csúszós pályán, ráadásul adódott némi problémánk az autóval is. A végéhez közeledve gyorsultunk, de akkorra már elment a hajó. Úgy gondolom, hogy csalódottságra nincs okunk, hiszen az évad végéig versenyben voltunk egy világszínvonalú technika és egy remek csapat ellen. Fodor Iminek és Billynek ezúton is gratulálok! Mi egész évben a tapasztalatunkat és a rutinunkat kamatoztatva, konzervatív stratégiát alkalmazva igyekeztük kihozni az autóból mindazt, ami benne van. Ez működött is, máskülönben nem jutottunk volna el idáig. Az ezüstérem az eddigi legjobb eredményem a magyar bajnokságban. Köszönettel tartozom csapatunk támogatóinak, akikre mindig, minden helyzetben számíthattunk!” – értékelt Varga Imre.

Szegedi Ferenc is sommázta a záróversenyt, valamint az évadot: „Mi mindig, minden futamon visszafogottan kezdünk, és a végét nyomjuk meg, ezúttal viszont talán túlságosan is óvatosak voltunk az elején a sár miatt csúszós pályákon. Úgy gondolom, hogy az egész éves teljesítmény alapján mi is megérdemeltük volna a bajnoki címet, de az sem kérdéses, hogy Fodor Imi és Billy is megérdemli, gratulálok nekik a sikerhez! A bajnokság abszolút értékelésében, valamint az Adrenalin Sprint Kupában elért ezüstérem Iminek és nekem is a legjobb összetettbeli eredményünk, így azt hiszem, semmi okunk nincs arra, hogy lógassuk az orrunkat. Köszönöm a támogatást mindenkinek, akik mellettünk álltak a hosszú és küzdelmes idei szezon során!”

Noha a Varga Racing Team számára a versenyszezon lezárult, a Nissan King Cabet nem pihentetik túl sokáig, ugyanis a különítmény levezetés gyanánt biztosan ott lesz a Mikulás-ralin, amelyre december 7-8-án kerül sor Veszprém térségében.