Biztonsági autózás a nyitányon

2013-08-18 Hírek

imi_hunbaja

Előzetes terveinek megfelelően indította a X. Hungarian Baját a Varga Racing Team: Varga Imre és Szegedi Ferenc biztonsági autózással a 16. időt érte el az FIA Világkupa hazai futamának prológján, Pápa környékén, ahol rendkívüli körülmények uralkodtak.

Nem a hőség, sokkal inkább a por volt az, ami megkeserítette a versenyzők életét: a magyar bajnoki ponttáblázat 2. helyén álló, így a szezon legnagyobb hazai viadalára különösen nagy erőbedobással készülő páros tagjai arról számoltak be, hogy jóformán vakon teljesítették a 7 kilométer hosszú nyitó menetet.

„Nyugodtan mondhatjuk, hogy borzalmasak voltak a körülmények” – mondta Varga Imre, aki a magyar versenyzők közül egyedüliként az összes eddigi Hungarian Baján ott volt a mezőnyben. „A látótávolság a por miatt a nullával volt egyenlő. Olyannyira nem láttunk semmit, hogy többször szinte meg kellett állnunk. Ennek fényében úgy érzem, hogy Ferivel közösen jól döntöttünk, amikor a biztonsági autózást választottuk. Kegyetlen folytatás vár ránk, ebben biztos vagyok.”

Az autós egység – amelynek hátránya egyetlen pont a magyar bajnoki tabellát vezető toyotás Fodor Imréhez képest – mellett a motoros Horváth „Laller” Lajos és a quados Heiszer „Vatta” Károly is a Varga Racing Team színeit képviseli a Hungarian Baján.  Előbbi a 24., utóbbi a 32. pozícióban zárta a prológot a motoros-quados kategóriában.

Szombaton két szelektív szakasszal folytatódik a legrangosabb hazai tereprali-viadal, mindkét menet 120 kilométer hosszúságú lesz.