Éllovasként érkezik Nagybányára a Varga Racing Team

2013-06-13 Hírek

rom_bajaogo

Bajnoki éllovasként száll harcba a június 14-16-án esedékes Romanian Baján, a Terep-rallye Országos Bajnokság idei harmadik összecsapásán a Varga Racing Team autós párosa, Varga Imre és Szegedi Ferenc. A Nissan King Cab típusú versenygép legénységét a listavezetői státusz inspirálja, a Nagybánya környéki terep viszont higgadtságra inti.

A rutinos páros számára eddig kitűnően alakult a 2013-as szezon: az évadnyitó Toolimpex Kupán, valamint a Céltrans ’97 Kupán is komoly nemzetközi mezőnyben értek el dobogós helyezéseket, így a harmadik forduló előtt 48 egységgel vezetik a ponttáblázatot: a lengyel menőt, Adam Malyszt és az Opel Dakar Team pilótáját, Szalay Balázst 8 ponttal előzik meg, Fodor Imrével szemben pedig 14 egységnyi az előnyük.

Varga Imrének és Szegedi Ferencnek egyaránt vannak tapasztalatai a romániai versenyekkel kapcsolatban, így tudják jól, hogy nem csak az ellenfelek, hanem a magyarországi futamokhoz képest szokatlan terep miatt is komoly kihívás vár rájuk az FIA Vilákupa kandidáló összecsapáson. A gárda műhelyében a Nissan alapos felkészítésen esett át, így a páros igyekszik minél jobban kihasználni a lehetőségeket.

„A legfontosabb célunk mindig az, hogy áthajthassunk a céldobogón, s ez most sem változik, de imádunk versenyezni, ezt a térséget pedig különösen kedveljük. Eddig valamennyi futamon sikerült megnyerni a kategóriánkat, őszintén remélem, hogy ez most is így lesz. Sokat dolgoztunk a Nissanon az utóbbi hetekben, felújítottuk a váltót, s bár a motorján akad még némi finomítanivaló, úgy érzem, hogy Czegó és Karcsi remek munkájának köszönhetően jól felkészültünk az előttünk álló hétvégére. Komoly motiváció számunkra, hogy a bajnokság abszolút értékelésének éllovasai vagyunk és bízunk benne, hogy ennek megfelelő szereplést tudunk nyújtani” – mondta a pilóta, Varga Imre.

Szegedi Ferenc navigátor úgy véli, hogy a romániai viadalon a megfontoltság és a precizitás kifizetődő lehet: „Mindketten többször versenyeztünk már ebben a térségben, így arra számítunk, hogy a hazaiakhoz képest hosszú, szokatlan, sokszor a hegyekben kanyargó pályákon a higgadtság és a pontosság kiemelten fontos tényező lesz. Nagyon jó érzés listavezetőként készülni a versenyre, ugyanakkor komoly felelősség is. Akárcsak az első két futamon, most is mindent megteszünk majd a jó eredmény érdekében, és nagyon bízom benne, hogy sok örömet tudunk szerezni a szurkolóknak Nagybánya környékén!”

A Varga Racing Team ezúttal sem csak az autósok között képviselteti magát. Horváth ’Laller’ Lajos, az együttes KTM-mel versenyző motorosa ott lesz a kétkerekűek népesnek ígérkező mezőnyében, ahol a márciusi Italian Baja után idén már másodszor csiszolhatja tudását egy olyan világnagyság mellett, mint Stephane ’Mr. Dakar’ Peterhansel.

A Romanian Baja június 14-én, pénteken veszi kezdetét a gépátvételekkel, valamint egy 6 kilométeres szuperspeciállal. Ezt követően szombaton négy, vasárnap pedig két szelektív szakasz vár a versenyzőkre a 603 kilométer össztávú viadalon.