Gyötrelmes nyitány

2014-04-28 Hírek

turkeve

Ami rosszul alakulhatott, az rosszul is alakult a Varga Racing Team számára a Tereprally Nyílt Országos Bajnokság 2014-es idényének nyitóversenyén, a Túrkeve Kupán. Varga Imre pilótának és Szegedi Ferenc navigátornak kijutott minden a kedvezőtlen körülményektől kezdve a műszaki hibán át egészen az egészségügyi problémáig…

Bár a Nissan King Cab márciusban sikeresen teljesítette az Italian Baját, Túrkeve térségében komoly gondokkal szembesült a Varga-Szegedi páros: rakoncátlankodott a motor, elszállt a kormányszervó, s mindezek mellett a pilóta még fényes nappal is csillagokat látott, köszönhetően annak, hogy a néhány nappal korábban jelentkező térdproblémája súlyosabbra fordult. A gyötrelmek ellenére a duó az abszolút értékelésben a 7., míg kategóriájában a 2. helyet szerezte meg a magyar bajnokság mellett a Közép-Európai Zóna Trófea értékelésébe is beleszámító összecsapáson.

„A prológ annak ellenére is elfogadhatóan sikerült, hogy az első kanyarban derült ki: a jobb lábammal nem tudok fékezni, csak a ballal. Szombaton borzalmasan nagy sár volt a hosszú szelektíven, amit rettenetesen utálok, így öt kilométer után már azt javasoltam Ferinek, hogy menjünk inkább haza. Persze ez csak tréfa volt, folytattuk és nem sokkal később utolértünk egy lengyel párost, akikkel oda-vissza előztük egymást. Körülbelül tíz kilométert kellett mögöttük mennünk, mert nem engedtek el, betört közben a szélvédőnk is, de végül csak megelőztük őket. Aznap, az utolsó előtti szelektíven kaptunk egy defektet, így onnantól kezdve csak a célba érés lebegett a szemünk előtt. A zárónap első szelektívjén elfogyott a kormányszervónk, ráadásul nem sokkal később a motor hat hengeréből is leállt egy. Valóságos csodának tartom, hogy egyáltalán be tudtuk fejezni a futamot, azt pedig végképp, hogy a hetedik helyen sikerült végezni” – értékelt Varga Imre.

A tavalyi szezonban kategóriabajnok egység pilótája nem sokkal az összecsapás után térdműtéten esett át, a Nissan pedig gyakorlatilag újjáépítés alatt áll az együttes műhelyében. Ha az orvosok engedélyezik a versenyző számára az autózást és a King Cab is időben elkészül, a Varga Racing Team ott lesz a magyar bajnokság következő futamán, a május 9-11-én esedékes Riverside Baján. Ha a Nissan felújítása valamilyen okból csúszna, a páros a tereprali-futammal együtt lebonyolításra kerülő Bükfürdő-ralin tűnhet fel a korábbi ORB-futamokon az előfutók között látott Subaru Imprezával.