Házigazdaként és listavezetőként az Adrenalin-sprinten

2013-08-01 Hírek

Image00001

Zajlik az élet a Varga Racing Teamnél: a Nyílt Terep-Rallye Országos Bajnokság éllovas egysége, Varga Imre és Szegedi Ferenc nemrég a Veszprém-rallyen tett kiruccanást, immáron azonban Pusztavacsra összpontosítanak. Ott tartják ezen a hétvégén az évad negyedik fordulóját, amely egyben az Adrenalin Sprint Kupa sorozat első versenye is.

A Varga-Szegedi duó a Romanian Baja óta eltelt üresjáratot azzal fűszerezte fel, hogy – idén már nem először – előfutóként átruccantak a rallye szakágba. Amíg a szervizcsapat a Nissan King Cab felkészítésén dolgozott, a versenyzők Veszprém környékén száguldoztak egy jót a csapat Subaru Imprezájával, készülődve az augusztus 3-án esedékes pusztavacsi éles bevetésre.

Ez lesz a három felvonásos Adrenalin Sprint Kupa első fordulója, ráadásul a Varga Racing Teamnek különleges szerepe van a sorozatban. Mindhárom futamot az egyesület rendezi és a szakág vezetői tisztségét betöltő Varga Imre elkötelezett híve az új, költséghatékony és versenyzőbarát formátumnak.

„A Subaru határait természetesen még nem sikerült elérnünk, de mivel már sok idő telt el a romániai verseny óta, arra mindenképpen jó volt a veszprémi menet, hogy lendületbe hozzuk magunkat” – mondta Varga Imre, aki 58 ponttal vezeti a Nyílt Terep-rallye Országos Bajnokság ponttáblázatát, 9 egységgel megelőzve Fodor Imrét. „A pusztavacsi sprint házigazdájaként egyébként sem unatkoztunk az utóbbi hetekben, igyekeztünk minél jobban előkészíteni a futamot. Bízunk a sikeres rendezésben és természetesen a jó eredményben is. Czegó és Karcsi sokat dolgozott az autón, amelyre most rövidebb táv, ám annál intenzívebb terhelés vár. A közelgő Hungarian Baja előtt mindenképpen meg akarjuk őrizni a tabella vezető pozícióját, ezért maximális erőbedobással versenyzünk majd.”

Szombaton kora reggel, az adminisztratív- és technikai gétátvétellel indul a sprintfutam programja, majd a versenyzőkre összesen hat szelektív szakasz vár a nap folyamán. A verseny össztávja 128 kilométer lesz, amelyből 108 kilométer a szelektív szakaszok hossza.