Két autóval szerepelt a Mikulás Rallye-n a Varga Racing Team

2013-12-10 Hírek

vrt_mikulas_01

Hű maradt saját hagyományaihoz a Varga Racing Team: a Nyílt Országos Terep-rallye Bajnokságot ezüstérmesként záró páros, Varga Imre és Szegedi Ferenc az alakulat mindkét versenygépét csatasorba állította a 17. Mikulás Rallye-n, Veszprém környékén, ahol egy új támogató partnert is köszöntöttek.

Varga Imre az előző évi eseményhez, valamint az ORB idei futamaihoz hasonlóan előfutóként szerepelt a csapat Subaru Imprezájával. Beugró navigátorával, Rigó Gergővel számos kalandot éltek át a viadal hat gyorsasági szakaszán. Mivel a pilóta a ralis versenygépet nyúzta, a Nissan King Cab volánja mögött a navigátor, Szegedi Ferenc mutathatta meg ismét a vezetői tudását. Másodpilótájával, Szkupi Gáborral eredményesen szerepeltek és a terep-rallye kategóriában a 3. helyet szerezték meg.

A fennállása eddigi legjobb idényét produkáló, bajnoki ezüstérmes alakulat támogatói köréhez ezúttal csatlakozott a G-ENERGY is. A Varga Racing Team szervizcsapata a GAZPROMNEFT által gyártott és forgalmazott motorolajokat töltötte mindkét versenygépbe, amelyeken feltűntek a márka logói is.

„Nagy öröm, hogy a G-ENERGY is csatlakozott csapatunk támogatói köréhez” – mondta Varga Imre. „Termékeik a motorsport számos műfajában, így a terep-rallye világában vagy épp a Formula-Renault 3.5-ben is bizonyítottak már, így igazán komoly megtiszteltetés számunkra, hogy a Varga Racing Team versenyjárműveiben is használhatjuk ezeket a motorolajokat. A Mikulás Rallye minden évben egy jó hangulatú esemény, ezúttal is az volt. A csúszós pályán átéltünk néhány vérfagyasztó pillanatot. Az egyik feljegesedett kanyarban úgy csúsztunk meg, hogy az ott szolgálatot teljesítő sportbíró valószínűleg megdöntötte a távolugrás világcsúcsát is, de szerencsére sem ott, sem máshol nem történt komolyabb baj. Feri elismerésre méltó teljesítményt nyújtott a Nissannal, büszkék vagyunk rá!”

A szezon során a „jobbegyben” jeleskedő Szegedi Ferenc élvezte az új szerepkört, amelytől egyáltalán nem idegenkedik: „Tavaly is én vezettem a Nissant a Mikulás Rallye-n, és ezúttal is nagyon élveztem. Jó érzés ilyenkor átruccanni a navigátori ülésből. Úgy gondolom, hogy sikerült kitennünk magunkért. Annak fényében különösen elégedett vagyok a kategóriában elért 3. helyezéssel, hogy az utolsó gyorsasági szakaszon már műszaki gondokkal is bajlódtunk.”

A Varga Racing Teamre még egy bevetés vár a 2013-as idényben: a különítmény a tervek szerint a mostanihoz hasonló felállással vág neki a december 28-29-én, Mogyoródon megrendezésre kerülő Szilveszter Rallye-nak.