Megkezdtük a Toolimpex Kupát

2013-04-12 Hírek

NKAL3601

Varga Imre és Szegedi Ferenc a nyolcadik helyen fejezték be a prológot, míg Horváth Laller a második és Heiszer Károly az első pozíciót foglalta el. Dupla prológ várt ma a mezőnyre Nagykállón, amely úgy nézett ki, hogy első ízben mérték a versenyzők idejét, és az az idő jelent meg a nap végi eredménylistán, míg a második prológra bárki beülhetett a navigátorülésbe.

Adam Malysz nyerte a pénteki napot az Overdrive-os Toyota Hiluxal 5:37 alatt teljesítették, mögöttük pedig Korda Erik és Fábián Csaba végzett 1 másodperccel. Azonos időt ment a Lónyai Pál – Garamvölgyi Zoltán páros, mint Fodor Imre és Mesterházi Márk. Molnár „Vadász” Istvánék mögött pedig Varga Imre és Szegedi Ferenc végzett. „Elsőként azt tudnám hozzáfűzni a mai napunkhoz, hogy rosszul választottuk meg a guminyomást. Szívesen jöttünk vissza a Nagykálló-i futamra, mivel itt eddig mindig jó hangulatban teltek a versenyek a vendégszeretetről már nem is beszélve. Csütörtöki nap folyamán mi nem éltünk a tesztelés lehetőségével, de úgy gondolom, hogy sokkal jobb helyzetben nem voltak azok, akik igen. Csupa nagymotoros van előttünk a nap végi eredményeket nézve, nem panaszkodhatok az eredményünk miatt. Azonos időt mentünk az újonc Fekete Antalékkal, hosszú még a hétvége, semmi nem dőlt még el. Várjuk a holnapi napot, hogy megnézzük milyen a bánya és a kállósemjéni pálya. A mai nap pedig olyan megtiszteltetésben volt részem, hogy a második körre beült mellém a Nissanba Kállósemjén polgármestere, Belicza László, és 7 kilométeren keresztül ő volt a navigátorom, elmondta a végén, hogy az adrenalin szintje még sosem volt ilyen magas, de nagyon élvezte és örültem, hogy adódott erre lehetőség, és kicsit belekóstolhatott a terep-rallyezásba, hamár ennyire támogatják a térségben a versenyeinket.” – nyilatkozta Imre. Így holnap az Imréék a 8. helyről rajtolnak holnap reggel 09:14-kor a Nagykálló-i Szabadság téren kijelölt parc-ferméből.

Horváth Laller-el madarat lehetett volna fogatni egész nap, mivel nagyon örült, hogy újra részt tudott venni a nyírségi terep-rallyen. Sok átalakítást kellett eszközölni a KTM-n az Italian Baja után, így mondhatni ennél jobban senki nem készült fel a Toolimpex Kupára, mint Laller. „Nagyon tetszett ez a nap, éreztem már reggel, amikor elindultunk otthonról, hogy ma nagyon jót fogunk versenyezni. Fontos számomra a magyar bajnokság, tervbe van véve, hogy minden EB-n elindulunk, de komolyan veszem az itthoni futamokat is. Jó volt megint motorozni, minden percét élveztem.” – hallhattuk Lallertől, aki a csapattárs mögött a második helyen végzett.

Heiszer „Vatta” Károly pedig kategória elsőként állt be este a parc-fermébe. „Frankó volt ez a mai nap, a rajtban még éreztem egy kis feszültséget magamon, de ahogy elindultam már minden rendben volt. Örülök, hogy elsőként mehetek holnap az autósok után, így nem áll fent az a veszély, hogy valamilyen motor feltartana, hát az OPEN-s autótól azért tartok, hogy esetleg utolérem, de meglátjuk mit hoz a holnap.” – mesélte Vatta.

Szombati napon hat szelektív vár a mezőnyre, Nagykálló, Biri, Balkány, Szakoly és Kállósemjén térségében.