Minden jó, ha a vége jó

2013-04-14 Hírek

NKAL4974

Igaz ez a mondás a Varga Racing Team három egységének a részvételére is a Toolimpex Kupán, Nagykállón. Vasárnapra is változtatni kellett az itinert, de így is várt még a mezőnyre 104 km.

Reggel még komoly fejtörést okozott mindenki számára, hogy hogyan is fog alakulni a futam végeredménye, mivel ezen a hétvégén minden megtörtént, ami csak egy terep-rallye futamon adódik. Volt műszaki gond, felborulás, voltak olyan versenyzők, akik az autójuk egyes alkatrészeit hagyták el és volt olyan is aki feladni kényszerült a futamot a hétvége folyamán. Eseménydús volt tehát a záró nap is Nagykállón. Fodor Imre, Mesterházi Márkkal az oldalán az első szelektíven becsúszott az árokba a Toyota Hiluxal, ahonnan csak nagy nehezen tudtak kijönni, így a sor végére kerültek. Ugyan ezen a helyen kapott defektet a szlovák házaspár, Juraj Ulrich és Daniela Ulrichova, míg a Molnár „Vadász” István – Tóth Dénes párosnak a mai nap is műszaki problémája lett. Kijutott mindenkinek mindenből.

Varga Imrének és Szegedi Ferencnek is mozgalmas napja volt a vasárnap. A második szakaszon (Dél-Nyírségi) felnyílt a motorháztető, ami pókhálósra ütötte a szélvédőt, és így voltak kénytelenek befejezni a szelektívet. „Nem volt így egyszerű a továbbiakban a versenyzés, de nem kellett már sokat menni versenykörülmények között a szervizig. Megnézte Czego és Karcsi, akiknek ezúton köszönöm a hétvégi munkáját, és meg tudták úgy oldani, hogy nem kellett kivennünk az üveget. Megnézték a technikaisok az autót, azt mondták mehetünk tovább úgy is ha bent marad a szélvédő, és nem kényszerülünk arra, hogy kiszedjük és motoros szemüvegben folytassuk a versenyt, mint a lengyel Porsche csapat. Mostanában valahogy a verseny végére jön meg a kedvünk az egészhez, ezen kell javítanunk, mert véleményem szerint az utolsó két gyorson mentünk a legjobban – mesélt nevetve Imre – Úgy mint tavaly, idén is felraktuk Nagykálló zászlaját az autónk hátuljára, amit ma a díjkiosztó ünnepségen volt szerencsénk átadni Juhász Zoltán polgármester úrnak, de csakis megőrzésre!!! Reméljük jövőre a verseny előtt visszaadja nekünk, ezzel szerettük volna jelezni felé, hogy szívesen versenyeznénk még ebben a térségben. Szeretnénk visszatérni még majd ide. Csak kellemes élményekkel búcsúzunk most is.”

Heiszer Károly a szombati műszaki gond miatt viszonylag hátulra került a quados-motoros mezőnyben, de ez semmit nem vont le az utolsó napból. Több kategóriatársat megelőzött, például a vasárnapi első szelektíven időeredménye alapján az 1. tudott lenni. „Nagyon élveztem a mai napot, tegnap is sajnáltam, hogy délután már nem tudtam menni, de csak pozitívumokat tudok mondani a hétvégénkről. Jól éreztem magam végig, nagyon jó hangulat volt itt a Varga Racing Team sátránál is. Örülök, hogy így összeálltunk Imréékel és Lallerral. Májusban folytatódik a bajnokság, már most ígérhetem, hogy ott leszünk, és támadunk, csapatostul! – nyilatkozta Heiszer Károly.

Horváth Laller motorosunk az előkelő második helyen fejezte be a Toolimpex Kupát. Így mesélt nekünk a KTM pilótája: „Nagyon boldog vagyok, tetszett a verseny. Meg tudtam tartani a pozíciómat az összetettben. Hangsúlyt inkább arra fektettem, hogy sérülés és technikai gond nélkül befejezzem a futamot. Két és fél percet kaptam Ricsitől így a végére, nem egy behozhatatlan hátrány, de nem is akartam arra menni, hogy feltétlenül elé kerüljek. Okosan szerettem volna versenyezni, és a legkevesebbet kockáztatni, szerintem nem mondható ettől még az rólam, hogy nem voltam motivált. A nézők és a szurkolók voltak a motivációm, miattunk mentem és próbáltam tartani a helyem az összetettben. Nagy örömömre lépten-nyomon nézőket láttam a pályák szélén. Sokkal jobb érzés így versenyezni, nem járok messze a valóságtól, ha azt mondom, hogy itt szokott lenni a legtöbb szurkoló, kilátogató a futamra. Pont ez az oka, hogy volt már ez a futam az év versenye is, mivel mindannyiunkban ez a szép emlék marad meg az év végére is, amikor megkérdeznek minket a szakágtól, hogy melyik versenyt jelölnénk meg a legjobbnak.”. Még a versenyt megelőzően beharangozták a Toolimpex Kupa – Nagykálló facebook oldalán, hogy a vállalkozó szellemű rajongók amennyiben tetszésüket fejezik ki a verseny iránt az oldalon, egy sorsoláson vesznek részt, amely keretein belül többek között Laller-s polót vagy sálat is lehet nyerni. A díjkiosztót követően meg is kapta a szerencsés hölgy a Varga Racing Team motoros versenyzőjének a csapatpolóját.

Májusban folytatódik az Országos Terep-rallye Bajnokság, de hogy hol és mikor is pontosan az még a jövő zenéje, amint lesz pontos információnk jelezni fogjuk szurkolóinknak.

Hivatalos Végeredmény – Autó

Hivatalos Végeredmény – Motor-Quad