Miskolc Rally 2013

2013-05-20 Hírek

MISK0492

Sikeresen teljesítettük a Miskolc ralin az ORB előtti két nullás autó feladatát gond nélkül tudtuk teljesíteni a távot ami számomra kicsit furcsa volt a tereprallye után. Az éjszakai futam új feladat volt ami rengeteg új tapasztalatot hozott, de van még mit tanulni bőségesen azt gondolom.

A navigátorod most nem Feri volt. Mi történt, hogy nem a megszokott párost láthattuk?

A verseny előtt kb 2 héttel beszéltünk a versenyről és azt gondolom kissé félreértettük egymást ez okozta a galibát, de bízom benne ez volt az utolsó ilyen félreértés. Ferinek a félreértés miatt, jó család apaként gyerek őrzés és munka maradt amíg én száguldoztam a pályákon.

Ha jól tudom csütörtökön még nem tudtad ki fog navigálni ez, hogy oldódott meg?

Hát elég nehéz feladatnak tűnt a megoldás miután kiderült,hogy Feri nem tud jönni, de rengeteg telefonálgatás után sikerült megoldani, hogy Fekete Tóth Gabi eljöjjön navigálni. Nem tudtam róla semmit azon kívül, hogy korábban már navigált Balla Tominak és Baksainak, de nem akadtam fent ilyen apróságon gondoltam majd lesz valahogy. Aztán a pályaírás során megbeszéltük mit , hogy kéne csinálni és végül is néhány apró dologtól eltekintve nem volt gond.

Gabi hogy kerültél egy Subaru navigátor ülésébe?

Hát régi álmom volt , hogy egyszer beüljek egy Subaruba navigálni és most valóra vált köszönet érte Szabinak aki felhívott és nem túl bőbeszédűen annyit mondott ha van kedved navigálni a Miskolc ralin mindjárt felhív Varga Imre és beszéld meg vele. Hát vártam vártam és egyszer csak tényleg hívott Imi és elmondta mi a helyzet persze azonnal igent mondtam.

És hogy sikerült számodra a verseny milyen élményekkel gazdagodtál?

Volt néhány probléma a gyorson ami szerintem a pálya írásból kifolyólag adódott, de Imi profi módon kezelte a helyzetet úgyhogy nem volt baj. Számomra nagyszerű élmény volt egy ilyen autóban navigálni remélem lesz még rá a későbbiekben lehetőség majd megpróbálom Imi  navigátorát megvesztegetni vagy valami jól fizetős munkát szerezni neki, hogy más alkalommal is legyen a verseny hét végén elfoglaltsága.

Imi mi a következő verseny és hogy álltok a felkészüléssel?

A TROB következő futamára a Himodi versenyre készülünk bízom benne, hogy időben összeáll az autó és ott tudunk lenni a versenyen.A rali kiruccanás következő állomása ha minden jól megy a Veszprém rali lesz remélem előfutóként részt tudunk venni a versenyen ami a pálya jellegéből adódóan azt hiszem közelebb áll hozzám, mint az aszfaltos versenyek.