Nem várt probléma hátráltatta a Varga-Szegedi párost

2013-05-25 Hírek

cel_imre
Vegyes érzelmekkel indította a Céltrans ’97 Kupát, a Terep-rallye Országos Bajnokság és az FIA Közép-Európai Zóna Trófea idei második fordulóját a Varga Racing Team autós párosa, Varga Imre és Szegedi Ferenc. A Nissan-duó a szuperspeciálon csak a 10. időt érte el, amelyben a legjelentősebb szerepet egy nem várt egészségügyi probléma játszotta…
Egészen pontosan a pilóta, Varga Imre volt kénytelen szembenézni nem várt nehézségekkel, ugyanis röviddel a Győr-Moson-Sopron megyei Himod térségében zajló futam előtt combizom –húzódást szenvedett, ami megkeserítette az életét a volán mögött még a rövid, 5 kilométeres szakaszon is. A csapat ennek ellenére tartja magát a filozófiájához, kemény küzdelemre készülnek a hétvége hátralevő részében és rendületlenül hisznek abban, hogy sikerül előretornázniuk a mezőnyben a Nissan King Cabet.
„Sajnos sikerült összeszednem egy combizom-húzódást, ami nem a legjobbkor jött, hiszen még a járás is nehézkes” – mondta Varga, aki 3 perc 30 másodperc alatt teljesítette a napi távot, de kis szerencsével akár két pozícióval is előrébb végezhetett volna: az előtte záró, hajszálra azonos időt teljesítő két versenyző, Molnár  ’Vadász’ István és Hangodi Zoltán mindössze 1 másodperccel voltak gyorsabbak nála. „A volán mögött nem volt könnyű dolgom ilyen állapotban, de túl vagyunk a szuperspeciálon és bízom benne, hogy a szombati szakaszoknak már jobb állapotban vághatok neki. Feri kiváló munkát végzett, az autó is nagyon jó, így nem mondunk le arról, hogy elérjük a célunkat és megszerezzük az elsőséget a kategóriánkban. Nincs mese, támadunk!”
A Varga-Szegedi egységre és a mezőny többi tagjára szombaton is, vasárnap is négy-négy szelektív szakasz vár a 449 kilométer össztávú futamon, amelyen a szuperspeciál után a cseh Miroslav Zapletal vezet Szalay Balázs és a lengyel Lukasz Komornyicki előtt.
Míg az autós páros nehézkesen kezdett, addig a Varga Racing Team quadosa, Heiszer Károly a Yamaha Frankenstein 700-as gépével a motoros-quados kategória legjobbjának bizonyult a nyitányon, a gárda motorosa, Horváth ’Laller’ Lajos pedig a KTM nyergében az 5. pozícióból várja a folytatást.