Pontszerzést ért a higgadtság Romániában

2013-06-17 Hírek

imre

Célba ért a Romanian Baján és az abszolút értékelés 4. helyén zárt a Varga Racing Team párosa, Varga Imre és Szegedi Ferenc, akik a Nissan King Cab fedélzetén nagyot küzdöttek az egyébként is kegyetlen összecsapás vasárnapi zárónapján.

A Nagybánya környékén tartott nemzetközi viadal – amely a Terep-rallye Országos Bajnokság idei harmadik futama volt – szombati napja alaposan megtizedelte a mezőnyt, ezért a Varga-Szegedi duó úgy döntött, hogy a vasárnapi utolsó szelektív szakaszokon is a korábbi, a biztonságos célba érkezést előtérbe helyező stratégiát választják. A tervet sikerült véghezvinni, igaz, egy apróbb technikai malőr miatt veszítettek egy pozíciót és végül az abszolút értékelés 4. helyén zártak.

„A csapatban mindenki számára nagy öröm, hogy sikerült befejezni ezt a borzalmasan nehéz versenyt. Az volt a cél, hogy ne kövessünk el hibát a mai napon és ez sikerült is. Jó döntésnek bizonyult, hogy az utolsó szelektív szakaszra felrakattuk a sziklákra szánt új gumikat, de sajnos veszítettünk némi időt azzal, hogy megadta magát az ablaktörlőnk, ugyanis a hegyekben eleredt az eső és a sáros, koszos szélvédőn át alig láttunk valamit. Minden más rendben volt az autón, amit szervizcsapatunknak, Czegónak és Karcsinak köszönhetünk” – mondta Varga Imre.

Szegedi Ferenc szerint kifizetődő volt az egész hétvégén át alkalmazott konzervatív stratégia: „Úgy gondolom, hogy van okunk az elégedettségre, hiszen sikerült befejeznünk ezt a magyar viszonylatban roppant kemény versenyt. Mivel sokan kiestek, egyértelmű, hogy helyes volt a higgadtságra, a visszafogottságra alapozni. Eddig minden idei futamot az abszolút értékelés dobogóján zártunk, most leszorultunk onnan, de nem vagyunk elégedetlenek. A következő futamig hátralevő hetekben igyekszünk minél jobban felkészülni.”

Elégedettséggel zárta a nagybányai fordulót a Varga Racing Team motorversenyzője, Horváth ’Laller’ Lajos is: a KTM-mel versenyző pilóta vasárnap a 9. helyről az 5. pozícióba kapaszkodott fel, ami a kategóriájában a 2. helyet jelentette számára.