Régi autó, töretlen harci kedv

2014-03-14 Hírek

varga

Műhely, edzőterem: mostanában ez a két legfontosabb helyszín Varga Imre és Szegedi Ferenc számára, a Varga Racing Team tavalyi abszolút ezüstérmes párosa ugyanis mindkét fronton gőzerővel készülődik a Világkupa olaszországi futamára, az Italian Bajára.

A duó idén is a Nissan King Cabbel száll harcba az olasz versenyen: bár a tavalyi szezonzárót követő időszakban többirányú tárgyalásokat folytattak egy esetleges autócserével kapcsolatban, a körülmények ezt végül nem tették lehetővé, így az utóbbi hónapokban inkább a jól bevált autó teljes felújítására összpontosítottak.

Nem is kezdődhetne másként a Varga Racing Team évada, mint az Italian Bajával, amelyet március 13-16-án rendeznek a már megszokott helyszínen, Fiera Pordenone környékén. Az előzetesen kiadott tájékoztató szerint a program a következőképpen alakul:

Március 14. péntek: 7,75 km Szuper Speciál szakasz

Március 15. szombat: 92,69 km

Március 16. vasárnap 92,69 km

Az összes induló közül ezúttal is Varga Imre küldte el elsőként a nevezését, s ebben komoly szerepe van annak, hogy a korábbi támogatók kitartanak a csapat mellett és néhány régi-új partner is csatlakozik. A tavalyi Mikulás-ralin tűnt fel a G-Energy logója az együttes versenyjárművein és az együttműködés idén is folytatódik, a párost korábban is támogató Crew Agency visszatér, míg a J.L.K. CarTrade Kft frissen érkezik a partnerek közé.

„Ferivel együtt komoly tervekkel készülünk az idei szezonra” – mondta a pilóta, Varga Imre. „Járműveink felkészítésére nagy gondot fordítunk és magunkat is igyekszünk csúcsformába hozni. Személy szerint én a kistarcsai K3 Fitness edzőtermét látogatom, ahol heti négy edzést bonyolítok. Hosszúnak ígérkezik a szezon, minden eddiginél több lesz a nemzetközi verseny, így semmit nem bízhatunk a véletlenre. Mindent megteszünk azért, hogy partnereink és támogatóink elégedettek legyenek az eredményeinkkel.”

Szegedi Ferenc sem kíméli önmagát, a közelmúltban térdműtéten átesett másodpilóta is komoly edzésekkel készül a szezon rajtjára: „Köszönettel tartozom a Base-Powerplate Stúdiónak, akik nagy segítséget nyújtottak a rehabilitációmban. Három személyi edző, Csuka Joli, Katona Enikő és Kosztor Attila is dolgozott azon, hogy minden a legnagyobb rendben menjen, hálás vagyok nekik mindenért. Mivel a tavalyi szezonunk nagyon jól sikerült, idén is szeretnénk kitenni magunkért. Már nagyon várom, hogy végre ismét versenyezzünk.”

A csapat már úton van Olaszország felé, ahol pénteken az adminisztratív- és technikai ellenőrzések után már a szuperspeciált is lebonyolítják.