Sikeres hétvége a Varga Racing Team mögött

2014-09-27 Hírek

VRT_Adrenalin_K_Nagykallo_2014_273

Varga Racing Team fantasztikus hétvégét tudhat maga mögött, mint rendezői, mint versenyzői szemmel. Minden napra jutott valami kis extra, ami miatt mondhatjuk hogy egyik legizgalmasabb futamon van túl a Terep-rallye Országos Bajnokság.

A Varga Imre – Szegedi Ferenc párosnak péntekre a 12. hely jutott, több versenyzőnek meggyűlt a baja a körpályára kialakított prológgal, ezzel Imréék sem voltak másként. „Hibáztatni senkit nem tudunk, legfeljebb magunkat. Sokat várunk a holnapi hosszabb szakaszoktól, de reméljük nem lesz eső, az valahogy az előrejutásban meglehetősen gátolna bennünket és holnap sokkal előrébb szeretnénk végezni.” – mondta a Varga Racing Team pilótája a pénteki nap végén.

Szombatra sikerült is a javítás a párosak, a hatodik helyre tudták feltornázni magukat, nem kis kalandok árán, a 238 kilométeren.

Amint az várható is volt vasárnapra sem volt izgalommentes, volt baj mindenki háza táján, amit az sem könnyített meg (vagy pont a miatt lett baj), hogy eleredt az eső. Imrééknél egy lengyel versenyző okozott gondot: „Utolért a mögöttünk rajtoló lengyel versenyző gondoltuk nem tartjuk fel. Egy lehetetlen helyen félreálltunk az erdőben, hogy elengedjük hálából úgy fordult el mellettünk, hogy a jobb hátsó kerekével nekiment a bal első kerekünknek elgörbítve ezzel a kormányösszekötőt. Élmény volt a hátralévő 30 km! Egy centit nem tudtunk egyenesen menni. Fiúk megoldották, de hogy ezt pont vasárnapra!”.

A vége pedig még teljesebb legyen a páraelfújó töltés hiányában nem működött, az ablaktörlő se nagyon akart menni. Ezen kalandoktól eltekintve sikeresen célba ért a Varga Imre – Szegedi Ferenc páros az Adrenalin Energiaital Kupán. „Úgy gondolom, minden nagyképűség nélkül mondhatom, hogy egy sikeres versenyen vagyunk túl. Köszönetet kell érte mondanom Mészáros Sándor és Czeglédi Péter barátomnak! Szép volt fiúk! Bent vagyunk a célban, köszönjük minden versenyzőnek a részvételt, reméljük ők is hasonlóan jól érezték magukat.” – nyilatkozta Imre a díjkiosztó előtt pár perccel.

A Varga Racing Team jövőbeni terveiről egyenlőre annyit tudunk mondani, hogy idén, már ha lesz is még verseny nem valószínű, hogy indulni tudunk azokon. Az autó átalakítását végleg szeretnénk befejezni, hogy a jövő szezonban egy harcképes autóval álljunk rajthoz.

Ami viszont biztos, hogy a Mecsek Rallyn előfutóként találkozhatnak az érdeklődőt a csapattal, és reményeink szerint a Mikulás Rallyn is és a Szilveszter Rallyn is a Subaruval!