Sprintre hangolva

2013-10-10 Hírek

adr

Múlt hétvégén a Budapest Rally-n láthatták az autósport-rajongók Varga Imrét egy Subaru Impreza volánja mögött, október 12-én viszont navigátorával, Szegedi Ferenccel együtt visszatérnek a jól megszokott terepralis Nissanhoz. A páros Etyekre készül, ahol a Nyílt Országos Bajnokság idei VI. futamát, egyben az Adrenalin Sprint Kupa sorozat II. felvonását tartják.

A Varga Racing Team számára nem csak azért fontos az idei menetrend utolsó előtti fordulója, mert a rendezésben is szerepet vállalnak, hanem azért is, mert a párosnak továbbra is van esélye a bajnoki cím elhódítására. Az ezüstérmes pozícióban állomásozó Varga-Szegedi egység hátránya 7 pont a Toyotával versenyző listavezetőhöz, Fodor Imréhez képest, így mindenképpen életben akarják tartani a bajnoki esélyeket a szezon utolsó, előreláthatólag novemberben esedékes fordulójáig.

„Ahogyan idén több ízben, ezúttal is ralizással melegítettünk és nagyon jól éreztük magunkat a Budapest Rally-n” – mondta a pilóta, Varga Imre. „Ez a recept az évad korábbi részében bejött, így bízunk benne, hogy az etyeki sprintfutamon a legjobb formánkat tudjuk nyújtani. Rendkívül fontos számunkra ez a verseny, de nincs rajtunk nyomás, így szokás szerint higgadtan, visszafogottan szeretnék autózni. Ebben az évadban már többször kifizetődött ez a stratégia, éppen ezért nem akarunk változtatni.”

Szegedi Ferenc, a másodpilóta hozzátette: „Az Adrenalin Sprint Kupa első állomásán nem én navigáltam Imrének, de az kívülről is nyilvánvalóvá vált számomra, hogy ez a formátum a rövid táv miatt a precizitásról, a hibamentes száguldozásról szól. Stresszmentesen, nyugodtan állunk majd oda a rajtkapuhoz és bízom benne, hogy élvezni fogjuk ezt az intenzív napot. Etyek környékén régen járt a mezőny, jó lesz visszatérni oda.”

Október 12-én korán indul a nap a Varga Racing Team tagjainak: a párosnak 7:30-tól az adminisztratív- és technikai átvételen kell megjelennie, míg a viadal 11 órakor rajtol el. A mezőny egy 19 és egy 16 kilométeres szelektív szakaszon csatázik majd egymással, mindkét menetet három-három ízben kell teljesíteniük. Az eredményhirdetésre és a díjátadó ceremóniára előreláthatólag 18 órakor kerül sor.