Támadó üzemmódba kapcsolt a Varga Racing Team

2013-05-26 Hírek

HIMO2047
Támadó üzemmódba kapcsolt a gyengén sikerült pénteki szuperspeciál után a Céltrans ’97 Kupa szombati napján a Varga Racing Team: Varga Imre és Szegedi Ferenc a Nissan King Cabbel folyamatosan gyorsult és a nap végén az előkelő 5. pozícióba iratkoztak fel a rangos nemzetközi mezőnyben.

Varga Imrét combizom-húzódása a nyitónapon még jelentősen hátráltatta, de a pilóta teljesítette a szuperspeciál után tett ígéretét és Szegedi Ferenc navigátorral támadó felfogásban versenyezték végig a Terep-rallye Országos Bajnokság az FIA Közép-Európai Zóna Trófea idei második futamának második napját Himod térségében. A négy szelektív szakasz megdolgoztatta a riválisokat, így a precízen száguldó párosnak az 5. pozícióban sikerült zárnia a szombati napot.

„Reggel ráfizettünk arra, hogy kopott G1-es gumikat raktunk fel, de aztán felpörögtünk és nagyon jó csatákat vívtunk Fekete Tóniékkal.  A terep változatos volt, mély sár és hosszú, tempós részek váltották egymást.  Ahhoz képest, hogy milyen állapotban voltam tegnap a combizom-problémám miatt, most egészen jól bírtam a gyűrődést, ami jórészt annak köszönhető, hogy Feri is, én is nagyon élveztük a versenyzést. Nem lehet rossz szavunk az autóra sem. Szervizcsapatunk az utóbbi időben sokat dolgozott a fékeken, ami erősen érezhető, mert kanyarról kanyarra rövidebbek a féktávok, néha meg is lepődöm ezen. A futómű is jól bírta a megpróbáltatásokat, így ma technikai téren a legfőbb gondunk az ablakmosó volt: elfolyt a folyadék a tartályból, így utánpótlást kellett szereznünk.  Várjuk a folytatást, remélhetőleg sikerül előrelépnünk” – mondta Varga, aki a szombati nap után 2 óra 2 perc 13 másodperces idővel áll az autós abszolút értékelés 5. helyén, ami a T 1.1.2-es kategória 3. pozícióját jelenti a páros számára jelenleg.

Heiszer Károly, a csapat quadosa a jól sikerült pénteki menet után szombaton a 3. szakaszon búcsúzni kényszerült a további küzdelmektől, míg a motoros Horváth ’Laller’ Lajos a motoros-quados értékelés 4. helyéről várja a zárónapot, amikor négy további szelektív szakaszt kell teljesítenie a versenyzőknek.