Vargáék élvezték a maratoni szakaszt

2013-08-19 Hírek

VRT_BAJA02

Sikeresen teljesítette a X. Hungarian Baja szombati napjának mindkét szelektív szakaszát a Varga Racing Team autós egysége: a magyar bajnoki pontvadászat 2. helyén álló Varga Imre és Szegedi Ferenc a Nissan King Cab fedélzetén négy helyet javított, így a 12. pozícióból készülnek a Világkupa hazai futamának utolsó napjára.

Vargáék technikai problémák nélkül teljesítették a hazai mércével mérve mindenképpen maratoninak mondható két 120 kilométeres szelektívet. Noha a porfelhő és az előzési lehetőségek hiánya több ízben is akadályozta a párost, javítottak a pozíciójukon és nagy lépést tettek a cél felé.

„Élveztem a mai napot a nehézségek ellenére is” – mondta Varga Imre, akit a bajnoki ponttáblázaton a toyotás Fodor Imre mindössze egyetlen egységgel előz meg. „A porral meggyűlt a bajunk, mert volt, amikor olyannyira nem láttunk semmit, hogy kénytelenek voltunk rövid időre teljesen leállni. Az első szelektíven az egyik olasz srác nem engedett el bennünket, hiába ostromoltuk, így nemcsak bennünket tartott fel, hanem azokat is, akik mögöttünk jöttek.  A második körben ezzel már nem volt problémánk és ez meglátszott az időeredményünkön is. Fontos volt, hogy túljussunk a mai, itthoni viszonylat szokatlanul hosszú szakaszokon, s mivel ez sikerült, elégedettnek kell lennünk. A zárónapon is arra törekszünk, hogy a maximumot nyújtsuk.”

Túljutottak a maratoni napon a Varga Racing Team további egységei is: Horváth „Laller” Lajos, a KTM-mel versenyző motoros az Európa-bajnoki értékelés 5. helyéről várja a folytatást, míg a quados Heiszer „Vatta” Károly az OPEN kategóriában a 3. helyről készül a zárónapra.