Versenylázban a Varga-Szegedi páros

2013-05-23 Hírek

imrevrt
Dobogós helyezéssel indította a 2013-as szezont a Varga Racing Team párosa a Terep-Rallye Orzságos Bajnokság nagykállói évadnyitóján és Nissan King Cab versenygép legénysége jó szereplésre törekszik a május 24-26-án esedékes folytatásban, a Céltrans ’97 Kupán is. Varga Imre és navigátora, Szegedi Ferenc bevetésre kész, a páros már nagyon várja a Himod térségében tartandó viadal rajtját.
Akárcsak az évad első futama, a Céltrans ’97 Kupa is része az FIA Közép-Európai Zóna Trófeájának, így az előzetes nevezési lista alapján rangos nemzetközi mezőny csap majd össze egymással a Rábaközben.  Varga és Szegedi az áprilisi nyitányon az abszolút értékelés 3. helyére repítette a Nissan King Cabet, így aligha lehet kétséges, hogy a duó jó szerepléssel szeretne előrukkolni a folytatásban is.
A különítmény a nagykállói verseny óta folytatta a ralis kalandozást és előfutóként feltűntek a Miskolc-ralin, ami kiváló tréningnek bizonyult az újabb terep-rallyes bevetés előtt.
„Jó volt újra raliautóba ülni, de még jobb lesz újra a Nissannal száguldani” – mondta Varga Imre. „Nagyon várjuk a rajtot, igyekeztünk jól felkészülni és szokásunkhoz híven arra törekszünk, hogy közönségszórakoztató versenyzést bemutatva végezzünk minél jobb helyen. Az Italian Baján is, Nagykállóban is  a verseny végére jött meg igazán a kedvünk, de most, a másfél hónapos szünet után igyekszünk már a legelején felpörögni.”
Szegedi Ferenc, a rutinos navigátor hozzátette: „A múltkori jó eredményünk komoly motiváció, hiszen népes, rangos mezőnnyel csatázva értük el. Most még többen leszünk, ami csak fokozza a harci kedvünket.  Az előkészületek jól sikerültek és annyit mondhatok, hogy Imivel együtt mindent megteszünk a minél jobb szereplés érdekében.”
A pénteki szuperspeciál szakasz után szombaton is, vasárnap is négy-négy szelektív szakasz vár a Céltrans ’97 Kupa indulóira, akik között ott lesz a Varga Racing Team két másik versenyzője is: Heiszer Károly a quadosok, Horváth ’Laller’ Lajos pedig a motorosok között képviseli majd a különítmény színeit a 449 kilométer össztávú futamon.