Vízválasztó verseny előtt a Varga Racing Team

2013-08-12 Hírek

IMG_0227_tn

Megsokszorozott erővel készül a X. Hungarian Bajára a Varga Racing Team: a csapat számára nem a legjobban alakult a pusztavacsi sprintfutam, ráadásul az augusztus 15-18-án, Pápa környékén tartandó Világkupa-futam sem ígérkezik könnyű kihívásnak számukra.

Varga Imréhez, a csapat pilótájához a szezon legrangosabb hazai összecsapásán újra állandó navigátora, Szegedi Ferenc csatlakozik, akit a Nyílt Terep-rallye Országos Bajnokság negyedik, egyben az Adrenalin Sprint Kupa sorozat idei első állomásán Czeglédi Péter helyettesített. Mivel a futamot a csapat rendezte, Szegedinek a főszponzor Adrenalin Energiaital Kft. képviseletében kellett felügyelnie és koordinálnia a szervezői teendőket.

Az egynapos viadalon Varga Imre igyekezett kímélni a Nissan King Cabet a közelgő Világkupa-forduló miatt: a 4. pozíciót így is sikerült megszereznie, s bár a T1.1.2-es géposztály értékelésében listavezető maradt, a ponttáblázat abszolút értékelésében egyetlen ponttal  visszacsúszott a 2. helyre, a toyotás Fodor Imre mögé.

„A pontvadászat állása miatt számunkra különösen fontos a Hungarian Baja” – mondta a Varga Racing Team pilótája. „Ez a futam háromszoros pontértéket ad, aztán pedig már csak két sprintfutam van hátra az idei szezonból, ezért jó lenne minél előkelőbb helyen végezni. Ferivel együtt mindent meg is teszünk majd ennek érdekében. Az előkészületeket tulajdonképpen már Pusztavacson elkezdtük azzal, hogy nem erőltettük túl az autót. Sokkal több lett volna benne, de nem akartunk kockáztatni, mert tudtuk, hogy kevés idő áll a rendelkezésünkre. Czegónak és Karcsinak így is volt elég dolga a műhelyben.”

Varga Imre egyébként az egyetlen a magyar versenyzők közül, aki az összes eddigi Hungarian Baján rajthoz állt, ráadásul a terep-rallye szakág vezetőjeként örül annak, hogy hétvégén szinte a teljes nemzetközi elit felvonul majd hazánkban: „A Hungarian Baja egy remek verseny, amely tényleg egyedülálló lehetőséget biztosít a magyar versenyzőknek és nézők, hiszen szinte mindenki eljön, aki számít ebben a műfajban. Bízom benne, hogy az előző kilenchez hasonlóan az idei verseny is jó hangulatú lesz!”

A 601 kilométer össztávú, 443,5 kilométernyi szelektív szakaszt magában foglaló futamon a Varga Racing Team ismét teljes létszámmal képviselteti magát. A csapat motorosa, Horváth „Laller” Lajos KTM-jével a kétkerekűek Európa-bajnoki értékelésében lesz érdekelt, míg a quados Heiszer „Vatta” Károly Yamaha Főnix 700-asával a nemzetközi OPEN kategóriában vág neki a versenytávnak.